Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar

Week tegen Racisme – online workshops, theater en lezingen​​​​​​​​​​​​​​

Hoe zit het met racisme tegen Aziatische Nederlanders? Wat doen stereotypen met kleuters? Waarom is ‘wit’ aan zet? En is de lente in de strijd tegen racisme nu echt aangebroken? In aanloop naar de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie organiseren verschillende antidiscriminatiebureaus in Nederland de Week tegen Racisme: in de week van 15 tot en met 21 maart 2021 kun jij meepraten en je kennis verdiepen tijdens lezingen, workshops en theater!

Op zondag 21 maart is het de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de strijd tegen racisme. Het bloedbad in het Zuid-Afrikaanse Sharpeville op 21 maart 1960, waarbij de politie het vuur opende op anti-apartheidsdemonstranten, was voor de Verenigde Naties de aanleiding om sinds 1966 deze dag in het teken te stellen van de strijd tegen racisme.

Bekijk het programma van alle events die tijdens de Week tegen Racisme georganiseerd worden. Deelname is gratis, maar meld je vooraf wel even aan. Kun je op een bepaalde datum niet, maar wil je het niet missen? Geen nood, de workshops zijn later online terug te kijken.

Let op! De pagina wordt regelmatig geactualiseerd. Kijk daarom zo nu en dan opnieuw voor een update van het programma.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
Aangeboden door
BD Kennermerland
Zaanstreek Waterland
Vizier Oost
Art.1 BD NH Noord
RADAR Rotterdam
​​​​​​​IDEM Rotterdam
​​​​​​​

Duur
1 uur

Deel dit webinar